Wild West Walk ‘n’ Run ønsker god påske

Så nåede vi til vejs ende i rækken af Wild West Walk ‘n’ Run-ruter i Naturens Rige.

Og vi nåede til Borris Hede – Danmarks største!- hvor naturvejleder Sabine Jensen fra Levende Historie – Ringkøbing-Skjern Museum endnu engang har markeret en rute med små røde flag.

Turen går til det sydøstligste hjørne af heden, og er godt 8 kilometer lang. Denne gang er der dog mulighed for, at børn og andre med korte eller trætte ben kan tage cyklen med – og barnevogne kan også sagtens komme frem.

I skydeterrænet, der til daglig bruges af forsvaret, er det nemlig forbudt at gå off road, så ruten går igennem den skønneste natur, men bliver på grusvejen.

I kommer forbi gamle haver til de gårde, der lå på skydeterrænet, før jorden blev eksproprieret og lejren udvidet i 1953, I kommer til at krydse den helt fantastisk snoede Omme Å et par gange – og I kommer til at krydse en myremotorvej, hvor tusindvis af myreflittige (!) myrer myldrer frem og tilbage mellem to myretuer på hver sin side af grusvejen.

Kigger I godt efter i og omkring vandløbene, vil I sikkert også få øje på tudser, kigger I op, får I måske også øje på traner – og kigger I ned, er der en chance for at finde søpindsvin på grusvejene 🙂

Gå- eller løbeturen starter som sædvanlig ved det blå beach flag. Men denne gang får I en køretur oven i, for I skal ind i lejren fra Borriskrogvej ved Borris. (Ved de elektroniske skærme på Borriskrogvej er der foldere med kort over området.)

Vælger I at køre ad ringvejen (med uret rundt) kører I forbi folde med vildheste (på venstre hånd)

P-plads og turstart er ved Hjemmeværnsgården/Hoven Flugtskydningsbane. Dén finder I på ringvejen kl. ca. 17, hvis I ser Borrislejren som en urskive, hvor Indkørslen ved Borriskrogvej er kl. 12. (Kommer I fra Hoven/Tarm-området, kan I vælge at parkere udenfor bommen og gå ind i lejren i stedet for at køre hele vejen rundt om lejren for at finde indgangen mod nord.)

Desuden overlapper de første ca. 100 meter af ruten med de sidste 100 meter, så følg de røde flag i HØJRE side af vejen de første ca. 100 meter og gå MOD uret rundt på ruten.

Lyder det kompliceret? Det er det i virkeligheden slet ikke, så kom bare ud, find det blå beach flag og følg de røde ruteflag – og ha’ så en rigtig dejlig tur i Naturens Rige 🙂

Husk, at ruten denne gang er markeret allerede fra i morgen tidlig (torsdag), og at vi samler flagene ind igen på mandag eftermiddag kl. 16, fordi soldaterne genindtager lejren tirsdag morgen. Så det er nu, hvis I skal ud og opleve Wild West Walk ‘n’ Run og Nationalpark Skjern Å-sekretariatets rute på heden.

(Googlekoordinat til P-pladsen (men vær opmærksom på, at bommen ikke er åben mod syd, så vil I køre helt ind til P-pladsen, skal I benytte indkørslen fra nord på Borriskrogvej):
https://www.google.com/maps/place/Hoven+Flugtskydningsbane/@55.8875093,8.7195697,15z/data=!4m8!1m2!2m1!1sflugtskydebane+Borris!3m4!1s0x464b07fdc957b75b:0x17e0cb05cc1de16f!8m2!3d55.8857205!4d8.7343293).